Херсон °C

Нардеп з Херсонщини про розкрадання гуманітарки

Новости
0

Сергій Козир, народний депутат, стверджує, що ТСК з питань розслідування порушення законодавства у сфері гуманітарної допомоги працює. Про результат розказує наступне:

Нами вже отримано багато документів з ОВА, міськрад, Держаудитслужби, залізничників, митників, прикордонників та інших структур. Тому вже виявлено ряд недоліків, які потребують негайного вирішення. 

Зокрема, встановлено невідповідність прийнятих Кабінетом Міністрів України постанов, що регулюють обіг гуманітарної допомоги в Україні в воєнний час, з чинним Законом України «Про гуманітарну допомогу». Це – спрощений порядок обігу гуманітарної допомоги, який насправді був прийнятий з метою швидкого проведення процедури розмитнення через велику кількість гуманітарних вантажів. Тому багато вантажів не обліковуються, або обліковується частково, при цьому отримувачі такої допомоги (обласні військові адміністрації) взагалі не зобов’язані вести облік отримання/зберігання/розподілу гуманітарної допомоги.

Це призводить до відсутності підзвітності та прозорості в сфері обігу гуманітарної допомоги та може викликати нові корупційні ризики. Тому з членами ТСК звернулись до Кабінету Міністрів України з проханням усунути відповідні порушення та адаптувати прийняті ними нормативно-правові акти з діючим Законом України «Про гуманітарну допомогу»». 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: