Херсон °C

У Херсоні затримали чоловіка, який допомагав окупантам створити аналог фсб рф

Новости
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору громадянину України  (ч. 1 ст. 111-2 КК України).


За даними слідства, під час окупації російськими військами Херсонщини, місцевий мешканець співпрацював зі спецслужбами рф. Підозрюваний – пенсіонер, колишній співробітник українських спецслужб. Маючи відповідний досвід роботи він допомагав ворогу створити на окупованій території незаконний правоохоронний орган, який має функції та задачі аналогічні федеральній службі безпеки російської федерації. Чоловік передавав спецслужбам рф відомості про колишніх та діючих правоохоронців, які залишилися в окупації. 


Окрім того, підозрюваний особисто схиляв та психологічно тиснув на колишніх колег для забезпечення кадрами незаконний правоохоронний орган.


Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: