Херсон °C

В Херсоні слідчі поліції повідомили про підозру в пособництві окупантам «директорці» школи

Новости
0

Під час документування в Херсоні злочинів проти основ національної безпеки України слідчі Херсонського районного управління поліції викрили 40-річну місцеву жительку в сприянні проведення освітнього процесу в одній із шкіл міста за стандартами країни-агресора. Відтепер херсонці може загрожувати 12 років ув’язнення. 

Як повідомила заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, поліцейські встановили, що під час тимчасової окупації Херсона 40-річна жінка підтримала рішення окупаційної влади про інтеграцію навчальних закладів Херсонської області в освітню систему російської федерації. Також громадянка погодилася зайняти посаду директора однієї з херсонських шкіл. Після цього новопризначений керівник розпочала підбір вчителів, які б погодилися на впровадження стандартів освіти рф в очоленому нею закладі. Від початку нового навчального року й до деокупації міста зловмисниця всіляко забезпечувала роботу школи за стандартами освітнього процесу держави-агресора. 


Наразі слідчим відділенням Херсонського районного управління поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 111-2  Кримінального кодексу України. 


Нині жінці повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору. Тобто                                     у вчиненні громадянином України умисних дій, спрямованих на допомогу окупаційній адміністрації державі-агресора, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації рішень та дій окупаційної адміністрації  держави-агресора. Також слідчі за погодженням із представниками Херсонської окружної прокуратури звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваній безальтернативного запобіжного заходу в виді тримання під вартою. 


За вчинений злочин фігурантці загрожує покарання в виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: