Херсон °C

Поліція закликає жителів деокупованої Херсонщини видати правоохоронним органам незареєстровану зброю та боєприпаси

Новости
0

Поліція Херсонщини нагадує, що наразі на деокупованій території області проводиться місячник добровільної здачі незареєстрованої вогнепальної та холодної зброї, боєприпасів, спеціальних засобів, вибухових матеріалів. Інформуємо, що за зберігання вищевказаних предметів без передбаченого законом дозволу передбачене покарання в виді позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нині на території деокупованих населених пунктів Херсонської області тривають стабілізаційні заходи поліції, Одним із пріоритетних напрямків діяльності поліцейських є протидія незаконному обігу та зберіганню зброї, боєприпасів, вибухових речовин та матеріалів.


Як приклад, 26 січня, працівниками поліції в одному з сіл Бериславського району у 51-річного чоловіка були виявлені та вилучені близько півсотні набоїв до автоматичної зброї та майже 8 кг пороху. Цього ж дня в селі, що розташоване на території колишнього Білозерського району, поліцейські у 48-річного місцевого жителя вилучили більше 100 патронів. Днем раніше, 25 січня, в господарському приміщенні домоволодіння 54-річного мешканця одного з населених пунктів Херсонського району правоохоронці виявили та вилучили близько 100 патронів і магазин до автомата Калашнікова та 10 кг пороху від артилерійських снарядів. А у 26-річної жительки іншого селища поліцейські виявили схованку із артилерійським порохом вагою майже 50 кг.


Поліція інформує, що згідно зі ст.263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових  припасів чи вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Але законодавством також передбачено, що особа, яка добровільно здала вогнепальну та холодну зброю, бойові припаси або вибухові речовини (матеріали), що зберігаються у неї без відповідного дозволу, звільняється від кримінальної відповідальності.


Крім цього нагадуємо, що при виявленні вибухових предметів (міни, снаряди тощо) необхідно терміново повідомити про знахідку до поліції або державної служби з надзвичайних ситуацій. Адже невміле поводження з такими предметами призводить до тяжких поранень, каліцтва та навіть загибелі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: