Херсон °C

Два херсонців, Бриков та Тєлєгін, отримали підозру у колабораціонізмі

Новости
0

Так званому «миністру інфомаційної політики» та «начальнику департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики» окупаційної влади Херсонщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі


За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, підозрювані пішли на співпрацю з ворогом та зайняли посади «міністра інформаційної політики Херсонської області», «начальника департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики ВЦА Херсонської області». 


На псевдопосадах підозрювані активно співпрацюють з російською окупаційною владою, виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Херсонщини.


Очолюваний «міністром» псевдоорган забезпечує формування єдиної інформаційної політики країни-агресора на окупованій території, реєстрацію засобів масової інформації, ліцензійний контроль телебачення, радіомовлення та друкованих видань.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється УСБ України в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: