Херсон °C

Поліція документує наслідки ворожих обстрілів Херсонщини

Новости
0

ворожі війська цілодобово обстрілювали житлові квартали міста Херсона, Херсонський та Бериславський райони. армія рф атакувала мирне населення з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків та мінометів. Снаряди розривалися в будинках, на подвір’ях, дорогах та полях. Понівечені житлові будинки, заклад освіти, лікарня, магазини, господарчі споруди, осколками посічені автомобілі. Ворожий снаряд влучив у житловий будинок, обірвавши життя подружжя у с.Зміївка. Чоловіку було 30 років, його дружині 29.

В обласному центрі окупанти накрили вогнем прибережні райони, центр, мікрорайони Корабел, Житлоселище, ХБК, Таврійський та смт Антонівка. У мікрорайоні ХБК під час ворожого обстрілу на вулиці загинула 74-річна жінка. Вона отримала осколкове поранення, несумісне з життям. 

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини. За минулу добу поліція відкрила 45 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових на Херсонщині.


В поліцію надійшло повідомлення від мешканки с.Посад-Покровське, що у березні минулого року її співмешканець підірвався на міні та загинув. Тіло захоронили на місцевому цвинтарі. А через місяць під час обстрілу військами рф було зруйнованого будинок загиблого.


Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Давидів Брід поліцейські виявили поховання 72-річного місцевого жителя, який загинув у квітні минулого року, коли російські війська обстріляли населений пункт. Односельці поховали чоловіка на місцевому цвинтарі.


За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: