Херсон °C

Зайняли посади у так званій «Північній виправній колонії № 90» у тимчасово окупованому Херсоні - підозрюються троє громадян

Новости
0

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому працівнику Херсонського слідчого ізолятора у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), а також двом місцевим жителям – у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, підозрювані під час окупації міста почали працювати на окупаційну владу країни-агресора. Вони отримали посади у незаконно створеному органі виконання покарань – так званій «Північній виправній колонії № 90».


Колишній працівник слідчого ізолятора став так званим «молодшим інспектором відділу охорони». Двоє інших підозрюваних зайняли псевдопосади «молодшого інспектора нагляду відділу безпеки» і «начальника столового відділу комунально-побутового, інтендантського і господарського забезпечення».


Підозрювані виконували злочинні накази окупантів, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями. Окрім того, так званий «начальник відділу» сприяв матеріальному забезпеченню окупантів та опікувався їх харчуванням. За віддану «службу» вони отримували платню у рублях.


Наразі за клопотанням прокуратури двоє з підозрюваних вже перебувають під вартою, питання стосовно третього вирішується.


Досудові розслідування здійснюються слідчими УСБ України в Херсонській області та теруправління ДБР у місті Мелітополі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: