Херсон °C

Судитимуть росгвардійця, причетного до затримань та катування мешканців Херсонщини

Новости
0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військового за фактом відання наказів про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 

Слідством установлено, що обвинувачений - командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федераральної служби військ нацгвардії рф. Перебуваючи на території тимчасово окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині він віддавав накази підлеглим щодо незаконного затримання і застосування насильства відносно цивільного населення. Мета - придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схилення до співпраці громадян України.

 

За його вказівкою у травні 2022, представники армії рф застосовуючи силу незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції. Впродовж декількох годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили.

 

Аналогічні дії були вчиненні й щодо близького родича та голови старостівського округу. Аби схилити старосту до співпраці окупанти били його, психоголічно тиснули та катували електрострумом.

 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: