Херсон °C

Керівниці Верхньорогачицької лікарні на Херсонщині повідомлено про підозру у пособництві ворогу

Новости
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру т.в.о. генерального директора медзакладу КНП «Верхньорогачицька лікарня» у пособництві країні - агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

За даними слідства, підозрювана в умовах воєнного стану пішла на співпрацю з окупаційною владою. Жінка очолила захоплену лікарню, яка згодом була перереєстрована за російським законодавством з назвою «Государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Верхнерогачикская центральная районная больница».

 

На посаді так званого «главного врача» жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, впроваджуючи політику окупаційної адміністрації. 

 

Також вона відкрила рахунок у незаконній банківській установі держави-агресора, видавала персоналу лікарні зарплату у рублях.

 

Окрім того, підозрювана добровільно передала майно медзакладів представникам окупаційної адміністрації держави- агресора.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: