Херсон °C

У Херсоні шахраї ошукали місцевих жителів на 122 тисячі гривень

Новости
0

Лише за добу від дій аферистів постраждали троє жителів обласного центру. В наслідок різних шахрайських схем та своєї довірливості громадяни втратили усі заощадження.


До поліції звернувся 46-річний херсонець. Він повідомив, що на одному зі сайтів побачив оголошення про продаж автомобільних коліс. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про придбання та перерахував йому 25 тисяч гривень. Після отримання оплати продавець зник і більше на зв'язок не виходив. 


Ще однією жертвою шахрая став 64-річний житель обласного центру. Йому на мобільний зателефонував невідомий, назвався менеджером банку і повідомив, що сторонні особи намагаються зняти кошти з картки заявника. Щоб убезпечити рахунок, аферист попросив назвати CVV-код, номер картки та термін її дії, після чого з рахунку заявника шахрай зняв 59 тисяч гривень. 


За такою самою схемою втратила свої заощадження ще одна херсонка. З її  карткового рахунку аферисти зняли 38 тисяч гривень.


За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» ККУ.


Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, строк дії карти, паролі зі смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.


Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно заблокуйте картку через інтернет-банкінг або зателефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: