Херсон °C

Судитимуть колишнього посадовця патрульної поліції за організацію поборів з водіїв великогабаритних машин на Херсонщині

Новости
0

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступник начальника управління – начальника одного з відділів управління патрульної поліції в Херсонській області за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).


Слідством установлено, що впродовж 2021 року на території Херсонської області діяла організована група, члени якої налагодили схему отримання неправомірної вигоди з водіїв вантажівок. Її організатором був обвинувачений, який використовуючи службові повноваження, залучив до протиправної діяльності свого колегу та підприємця, який займався пошуком «клієнтів», безпосередньо контактував з ними та отримував кошти.


За «данину» спільники забезпечували безперешкодний проїзд перевантажених транспортних засобів через габаритно-ваговий комплекс на стаціонарному посту патрульної поліції, без перевірки у водіїв документації та зважування вантажу.


Наразі обвинувальний акт стосовно організатора незаконної схеми скеровано до суду. Матеріали щодо його пособників виділено в окреме провадження. 


Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - УСБУ в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: