Херсон °C

Співпрацює з окупантами та забезпечував проведення псевдореферендуму – підозрюється екскерівник лікарні з Херсонщини

Новости
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому керівнику міської лікарні в області у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

За даними слідства, у минулому році підозрюваний пішов на співпрацю з окупантами та був призначений на посаду «временно исполняющего обязанности главного врача Скадовской центральной городской больницы».

 

Підозрюваний почав реорганізацію закладу та організував проведення інвентаризації майна для передачі його на баланс незаконно створеної лікарні. Чоловік агітував працівників до співпраці з окупантами, організовував зберігання та видачу російської гуманітарної допомоги.

 

Також він допомагав окупантам організовувати та проводити псевдореферендум щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території, надавши для цього приміщення на території лікарні. Крім того, він погрожував звільненням працівникам медзакладу за неявку на псевдореферендум. 

 

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом СУ ГУНП в Херсонській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: