Херсон °C

У 2020 році має завершитися створення всіх ОТГ

Новости
0

Уже навесні наступного, 2020 року, має завершитися створення всіх ОТГ. Таку мету має команда Президента України Володимира Зеленського.
Зараз ті, хто об’єднався, вже отримали величезний плюс у вигляді інфраструктурної субвенції та податків. Тепер питання оперативного об’єднання гостро постає перед тими, хто до цього часу «пасе задніх». Серед них і Нововоронцовщина. Як результат - не встигнувши вчасно, втратили чималі кошти, які могла отримати їх об’єднана громада. А наздогнати «першопрохідців» тепер буде важче.
Згідно з перспективним планом, має бути створено дві громади: Нововоронцовська (Осокорівка, Любимівка, Миролюбівка, Хрещенівка, Нововоскресенське, Нововоронцовка) та Новоолександрівська (Золота Балка, Михайлівка. Гаврилівка, Дудчани, Біляївка, Петропавлівка, Новоолександрівка).
Слід нагадати, що Нововоронцовка ініціювала об’єднання ще в минулому році, але тоді чомусь дехто з очільників району та сільських голів завзято виступав проти, влаштовуючи «концерти» в намаганні відвернути невідворотне. Чому? Мабуть, тому, що не хочеться покидати м’якеньке крісло.
Тим не менш, слухання провели. Громада була «за» створення Нововоронцовської ОТГ. Після обговорень та сесії надіслали запрошення іншим селам. От тільки жодної відповіді не отримали.
А тепер, коли часу лишилось зовсім обмаль, маємо наступну картину. Село Дудчани – сильне село. Тільки в цьому році до районного бюджету з сільського надійшло 1 млн 425 тис. гривень ПДФО (60%). Чималі кошти, правда? Але громада Дудчан відходить у Бериславський район, до Милівської ОТГ. А отже Нововоронцовський район втрачає значну частку бюджету.
Думаю, дудчанцям просто набридло чекати… Бо у всіх уже було достатньо часу визначитися, але наша влада зволікала.
Павло КОВАЛЬЧУК

Нововоронцовська районна газета "Вісті"

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: