Херсон °C

Чемпіонат Херсонської області з кайт-флаїнґу 2020

Новости, Общество
0

З нагоди Дня Конституції України, з 27 по 29 червня 2020 року, в селі Залізний Порт Голопристанського району і в місті Херсон пройшов перший в історії України Чемпіонат Херсонської області з кайт-флаїнґу. Участь у змаганнях взяли 78 осіб з десяти районів області, м. Херсона та м. Нова Каховка.

В умовах адаптивного карантину захід відбувався без глядачів. А виступи самих спортсменів були максимально розведені у часі для уникнення скупчень. Головним суддею виступив Павло Шмулевич, капітан Збірної України з кайт-флаїнґу, Чемпіон Світу – 2018. До суддівської колегії першості нашої області також увійшли приїжджі фахівці, а саме Дар’я Старинець з Миколаївської області та Антон Григор’єв зі Львівщини – співзасновники Української Асоціації Повітряних Зміїв.

Обласний Чемпіонат було повністю організовано Асоціацією під керівництвом Альони Компанієць з Херсона та Леоніда Бройтмана з Кам’янського Дніпропетровської області. Кайт-флаїнґ, як молодий для України вид спорту, розвивається Асоціацією у комбінованому китайсько-німецькому форматі при підтримці закордонних партнерів, зокрема, Міжнародної федерації повітряних зміїв (Китай).

У Херсоні змагання пройшли територіально у Шуменському та Таврійському мікрорайонах і на березі Дніпра в с. Антонівка. А ввечері, 28-го червня, виступи закінчилися видовищним нічним кайт-флаїнґом з використанням ілюмінованих повітряних зміїв.

Абсолютним чемпіоном області став Микита Вареник з Херсона. Ще близько 15 осіб отримали чемпіонські звання у різних номінаціях.

Усі переможці у восьми змагальних та п’яти вікових категоріях отримали кваліфікацію для участі у першому в історії Чемпіонат України з кайт-флаїнґу 2020, який запланований на 6-22 серпня 2020 р. на більш ніж десяти локаціях в Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях і буде приурочений до Дня Незалежності. Призери національних змагань отримають титули Чемпіона України з кайт-флаїнґу у відповідних категоріях та будуть запрошені до Збірної України з кайт-флаїнґу 2021.

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: