Херсон °C

Прокуратура звернулася до суду через незаконну передачу землі прибережної зони в селищі Антонівка

Новости, Общество
0

Херсонська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким фізичній особі в порушення вимог водного та земельного законодавства виділено в приватну власність 15 соток землі водного фонду вартістю майже 1 млн грн у селищі Антонівка. Також прокуратура вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу вказаної ділянки та скасувати право власності на неї.

Раніше прокуратурою встановлено, що в 2020 році за рішенням відповідного органу громадянка отримала у власність земельну ділянку на узбережжі річки Дніпро та перепродала її. При цьому земля взагалі не мала відійти в приватну власність і забудовуватись, оскільки на неї поширюються законодавчі обмеження у використанні прибережних захисних смуг вздовж річок, навколо водойм та на островах, розташованих на відстані менше 100 м від урізу води.

Ураховуючи виявлені порушення, прокуратура втрутилась у ситуацію та звернулась з позовом до Херсонського міського суду, яким відкрито провадження у справі.

За інформацією пресслужби Херсонської обласної прокуратури

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: