Херсон °C

Про історію в 1мільйон 400 тисяч гривень за ремонт тепломереж ТЕЦ

Новости, Общество
0

Слідчим управлінням поліції Херсонщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури проводилося досудове розслідування кримінального провадження про причетність посадових осіб теплопостачального підприємства до незаконного привласнення більше одного мільйона 400 тисяч гривень керівником підрядної організації, що проводила ремонт тепломереж. Нині досудове розслідування завершено та обвинувальний акт направлений на розгляд суду.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції області Віктор Баранецький, поліцейські встановили, що наприкінці 2018 року теплопостачальне підприємство уклало договір з однією з ремонтних організацій з м. Кривій Ріг на проведення капітального ремонту певної ділянки теплової мережі. У січні 2019 року підприємства переглянули умови договору та уклали додаткову угоду, згідно з якою вартість ремонту сягнула більше 4,5 мільйона гривень. Організація-замовник вже за кілька днів перерахувала на рахунок ремонтної організації 100-відсоткову передоплату, яку її керівник того ж дня зняв у повній сумі. Згодом були проведені ремонтні роботи, після чого тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора та начальник тепломереж теплопостачального підприємства підписали акти виконаних робіт.

Однак, як встановило слідство, посадові особи в порушення своїх службових обов’язків своєчасно не забезпечили здійснення нагляду за дотриманням проектних рішень та вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, контроль за якістю та обсягом виконаних будівельних робіт із капітального ремонту теплової ізоляції тепломагістралі. Цим скористався керівник підрядної організації та в акти вписав завідомо завищені витрати на виконання робіт, завищені обсяги використаних матеріалів та завищену вартість будівельних матеріалів при виконанні робіт. В результаті підрядник «зекономив» для себе мільйон 406 тисяч гривень.

Вина усіх фігурантів підтверджується висновками фахівців судової будівельно-технічної експертизи та іншими доказами. Наразі досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт погоджений з обласною прокуратурою та направлений на розгляд суду.

Нині директор підрядної організації обвинувачується в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, кваліфікуючими ознаками якого є: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великому розмірі. Також підряднику інкримінується скоєння злочину за ч.1 ст.366 ККУ, кваліфікуючими ознаками якого є: внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Дії посадових осіб теплопостачальної організації кваліфіковані, як службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило інтересам юридичної особи тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 ККУ).

Відділ комунікації поліції Херсонської області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: