Херсон °C

Музиківська ТГ запроваджує систему моніторингу споживання енергоносіїв у своїх бюджетних установах

Новости, Общество, Экономика
0

Із 1 лютого тут моніторять 7 об’єктів комунальної сфери для детального комплексного аналізу споживання ресурсів у розрізі кожного об'єкта та з контролем базового рівня споживання, лімітів і інших параметрів, прогнозуванням споживання та можливостей економії ресурсів.

Основні завдання системи енергомоніторингу, на які орієнтуються, - виявлення фактів нераціонального використання енергоресурсів та пошук потенціалу щодо їх економії, оперативне реагування на втрати через аварії, пошкодження мереж, несанкціоноване використання ресурсів. Сподіваються й на залучення інвестицій для запровадження енергоощадних заходів, створення умов для автоматизованого збору, обробки аналізу та зберігання даних споживання енергоресурсів бюджетними установами. І, звичайно ж, зацікавлені в культивуванні енергозберігаючого мислення у керівників установ, працівників та населення в цілому.

Відтак у громаді вже налагодили щоденний контроль за дотриманням базових норм та лімітів енергоспоживання, своєчасністю внесення даних. Активно взялися й розробляти та реалізовувати енергозберігаючі заходи. Збирають пропозиції щодо кореляції між споживанням різних видів енергоресурсів та зовнішніми й внутрішніми умовами.

Запровадження системи енергомоніторингу – перший крок до підвищення енергоефективності будівель та якісної реалізації енергетичної політики в громаді. "Дякую керівникам та відповідальним особам на об’єктах за своєчасне внесення інформації в систему та активну співпрацю з питань енергоефективності", - говорить головний спеціаліст з енергоменеджменту, муніципальних інвестицій та ініціатив Марина Гажур.

#АМУ Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: