Херсон °C

Чи зможуть випускники з окупованого Херсона вступити до вищих навчальних закладів

Новости
0

Цьогоріч, через повтомасштабне вторгнення рф на теритрію України, змінилась процедура вступу до вищих навчальних закладів. Так, абітурєнти мають скласти мультипредметний тест. Та чи зможуть це зробити випускники із тимчасово окупованих територій? Про це в ефірі марафону єдиних новин говорили із начальницею управління освіти Херсонської міської ради Наталею Журженко.


- У місті Херсон 1164 випускники 11 класів. Усі ці діти зареєстровані на складання мультипредметного тесту. Але, на жаль, не всі вони мають таку можливість. На сьогоднішній день, на власний страх і ризик, виїхати на підконтрольну Україні територію змогли виїхати 639 дітей. Вони матимуть змогу скласти мультипредметний тест, для цього  були зроблені всі необхідні процедури. Усі інші діти, на жаль, лишаються заручниками ситуації через окупацію. 

Відповідальним за проведення мультипредметного тесту є регіональний центр оцінювання якості освіти. Вони наразі не мають можливості виконувати свої посадові обовязки в Херсоні. Наразі сподіваємось на допомогу Міністерства освіти у вирішенні цього питання, щоб наші діти мали можливість хоча б дистанційно подавати необхідні документи для вступу. - зазначила Наталя Журженко.
за інформацією Херсонської міської ради

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: