Херсон °C

Херсонські ліцеїстки пройшли до третього туру Міжнародної природничо-наукової олімпіади

Новости
0

Міжнародна природничо-наукова олімпіада школярів IJSO – Internation Junior Science Olympiad, олімпіада школярів не старше 15 років, проводиться щорічно з 2004 року в грудні. Кожна країна-учасник відправляє команду, що складається з 6 учнів: дві команди по 3 особи.

На тестовому турі учасникам пропонується відповісти на 30 питань тесту, із яких 10 присвячено фізиці, 10 – хімії та 10 – біології. На теоретичному турі кожному учаснику необхідно вирішити кілька завдань з хімії, фізики та біології.

Наприкінці квітня ліцеїсти 9 класу Академічного ліцею Діна Сторублівцева та Маргарита Чикалова брали участь у першому турі IJSO та були відібранні до ІІ туру. Ліцеїстки продемонстрували якісні знання в II турі, що відбувся 10 червня, та перейшли до наступного етапу!

Попереду збори в Києві, де протягом 10 днів проходять лекції та практичні завдання, після кожного раунду роблять зрізи знань, після яких остаточно сформують команду України з 6 учасників. Дякуємо Любові Ігнатюк та Олені Бородиній, які готують та підтримують дівчат!

Академічний ліцей вперше бере участь у олімпіаді IJSO, у 2021 році ліцеїстка ФТЛ виборола срібну медаль у Дубаї.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: