Херсон °C

ЗСУ на південному фронті уразили пункт управління безпілотниками у Давидовому Броді

Новости
0

ЗСУ  на південному фронті 29 серпня уразили пункт управління безпілотниками у Давидовому Броді, що на Херсонщині. Також українські військові протягом дня знищили понад 40 росіян.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

Там зазначили, що за 29 вересня українська авіація завдала 12 ударів по ворогу, а сили протиповітряної оборони в Баштанському районі збили два російських штурмовики Су-25.

А ракетно-артилерійські підрозділи виконали 276 вогневих завдань, зокрема уразили командний пункт у Бериславському районі. Також вдарили по шістьох районах зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян у Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Новій Кардашинці.

Також у командуванні повідомили, що українські військові двічі атакували колону військової техніки у Новій Каховці. В ОК підтвердили, що російсько-окупаційні війська протягом 29 вересня на півдні країни втратили:

  • 43 солдати;
  • 4 танки;
  • 4 гаубиці «Мста-Б» і «Мста-С»;
  • дві самохідні гармати «Гіацинт-С»;
  • 2 реактивні системи залпового вогню «Град»;
  • міномет 120-го калібру;
  • 5 одиниць автобронетехніки;
  • один безпілотний розвідник «Орлан-10»;
  • два склади боєприпасів в Бериславському районі.

У Чорному морі перебувають напоготові три російські надводні ракетоносії, які оснащені 24 ракетами типу «Калібр».

У командуванні кажуть, що суттєвих змін у стані, складі та положенні російських військ не зафіксовано. Окупанти намагаються відновити рух через Антонівський міст: туди підвозяться будівельні матеріали, скупчується дорожньо-ремонтна техніка.


Опівдні у районі Осокорівки була виявлена російська диверсійно-розвідувальна група до 6 осіб. Під вогневим ураженням українських підрозділів, окупанти відступили з втратами.

— Також дії наших підрозділів були успішними в районі Давидова Броду, де подавлено ворожий опорний пункт, — йдеться у повідомленні.

Окупанти продовжують обстрілювати позиції українських підрозділів та завдавати ударів по тилових районах, населених пунктах з цивільним населенням. Протягом дня росіяни завдали 4 авіаційних та один ракетний удар.


З реактивних систем залпового вогню «Град» російські війська обстріляли нещодавно звільнену Миролюбівку

Внаслідок обстрілу одна людина загинула, ще одна зазнала поранень.

Нагадаємо, у ніч проти 30 вересня росіяни обстріляли звичайний житловий квартал в Миколаєві. Є влучання у житловий будинок, під завалами люди. Також на місці виникла сильна пожежа.

Про це йдеться в офіційному повідомленні КП «Південь»

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: