Херсон °C

Від початку збройної агресії Російської Федерації на Херсонщині поранено 36 дітей, загинуло – 21

Новости
0

Органи прокуратури Херсонської області продовжують збирати докази воєнних злочинів з боку окупантів, у тому числі відносно дітей. 

За даними ювенальних прокурорів, за 7 місяців повномасштабного вторгнення російських військ на території Херсонщини 21 дитина загинула та 36 – отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

І це не суха статистика, а військові злочини, які вчиняються окупантами проти життя та здоров’я українських дітей.

У перші дні війни, 24 лютого 2022 року, поблизу Каховської ГЕС, що на Херсонщині, військовими РФ розстріляно автомобіль із сім'єю. Загинули п'ятеро людей, серед них двоє дітей віком 8 місяців та 12 років.


29 березня 2022 року внаслідок артилерійсько-ракетного обстрілу збройних сил Російської Федерації території с. Бобровий Кут двоє дітей отримали тілесні ушкодження, з них одна дівчинка померла на місці.


15 квітня 2022 року в с. Гаврилівка окупанти застрелили місцевого неповнолітнього хлопчика за нібито ведення ним зйомки на мобільний телефон пересування військової техніки. 


Порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, ворожі війська проводять провокації для залякування місцевого населення, а також дискредитації Збройних Сил України.

Так, 14 вересня 2022 року внаслідок обстрілу з невідомої зброї Таврійського мікрорайону м. Херсона на вулиці Покришева загинуло подружжя та їх двоє малолітніх дітей. За попередніми даними, обстріл житлового масиву здійснено зі сторони селища, яке перебуває під контролем військовослужбовців збройних сил РФ та незаконних збройних формувань.


У результаті систематичних бомбардувань та обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури і житлових кварталів пошкоджено 66 закладів освіти, з них – 36 шкіл. На цей час повністю знищено 3 навчальні заклади.


Також на території міста Херсон та області пошкоджено будівлі 8 закладів професійно-технічної та вищої освіти.


Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.


Нагадаємо, поділитися інформацією про воєнний злочин можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: