Херсон °C

Керує захопленим окупантами Інститутом зрошувального землеробства НААН України – на Херсонщині чоловік підозрюється у пособництві ворогу

Новости
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому голові Бериславської районної ради заочно повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).


За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, добровільно перейшов на бік ворога та погодився співпрацювати з окупаційною владою. У червні він обійняв посаду так званого директора у незаконно створеному окупаційною адміністрацією РФ «Институте орошаемого земледелия Национальной Академии аграрных наук», на якій активно виконує завдання окупаційної влади.


Працюючи на ворога, підозрюваний здійснив перереєстрацію в незаконно створених податкових органах захопленої окупантами державної установи «Інститут зрошувального землеробства Національної академії аграрних наук  України», а також провів інвентаризацію матеріальних цінностей та засіяних площ земель. 


Представляючись колективу провідної наукової установи України, підозрюваний заявив про можливість присутніх працювати під його керівництвом у «новій установі».


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює УСБ України в Херсонській області.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: