Херсон °C

Андрій Костін: 10 мобільних груп з документування злочинів вже працюють на Херсонщині

Новости
0

Про це заявив Генеральний прокурор на брифінгу під час робочого візиту на Одещину. 


За словами Генпрокурора, зараз на деокупованих територіях тривають стабілізаційні заходи. Широкомасштабне мінування територій ускладнює роботу прокурорів та слідчих. Є особлива потреба у спеціалістах вибухотехніках.  


Водночас в області вже працює 10 мобільних груп, заявив Андрій Костін. Цього тижня очікується збільшення їх кількості до тридцяти. Андрій Костін подякував прокурорам з інших областей, які добровільно погодились долучитись до спільної роботи.


«Зараз прокурори та слідчі активно працюють у 16 «базових» кримінальних провадженнях. На звільнених територіях Бериславського та Херсонського районів, а також в Херсоні проводяться слідчі дії», - зазначив Генеральний прокурор. 


Андрій Костін підкреслив, що прокурори та фахівці усіх правоохоронних органів працюють за єдиним узгодженим алгоритмом. Це дозволяє покращити ефективність розслідування: «Ми створили «координаційний штаб», для взаємоції та узгодження зусиль правоохоронців. До нього входять представники різних органів та відомств. Усі повинні працювати злагоджено заради спільного результату – ретельного документування доказів та притягнення винних до відповідальності». 


«Наше завдання ретельно опрацювати кожен метр звільнених територій півдня України і міста Херсон аби задокументувати злочини і надати їм належну правову оцінку. Колаборанти, зрадники, в тому числі ті, хто організовували псевдореферендуми, ґвалтівники і вбивці – по всіх цих категоріях має бути проведено належне розслідування», – заявив Генеральний прокурор.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: