Херсон °C

Радіючи звільненню Миколаївщини та Херсонщини, варто пам'ятати про зусилля воїнів ЗСУ

Новости
0

У перервах між роботою ми спали по 2-3 години максимум", - як лицарська артилерія відбивала Миколаїв


Радіючи звільненню від окупантів Миколаївщини та Херсонщини, варто також пам'ятати, яких титанічних зусиль докладали наші воїни, аби це нарешті сталося. Особливо це стосується перших днів повномасштабного вторгнення, адже саме тоді українські захисники проявили справжню стійкість мужність і професіоналізм перед величезною навалою російської орди.


Старший офіцер батареї РСЗВ "Град" на позивний "Омега" боронить Україну ще з часів АТО/ООС, проте найзапекліші артилерійські бої його чекали після 24-го лютого. Тоді перші вибухи застали його на полігоні, а вже за кілька годин він був на позиції у повній бойовій готовності.


"Спочатку ми патрулювали область, а потім виїхали захищати околиці Миколаєва. Тоді було дуже гаряче. Поки росіяни обстрілювали місто з "Піонів", ми могли відстріляти за день 200 снарядів однією машиною. Тижнями у перервах між роботою ми спали по 2-3 години максимум, а потім висувалися відпрацьовувати по цілям", - розповів "Омега".


Така інтенсивність зберігалася до травня, після чого бої стали вже позиційними, часто схожими на дуелі.


"Росіяни працювали як по книжці, викотуючи по 6-7 машин. Вони звикли воювати зі слабшим супротивником, тому відчували себе вільно. А коли ми почали нищити машину за машиною, то вже стали перейшли на тактику 1-2 розрахунків", - додав "Омега".


Працюючи без упину, всього екіпаж "Омеги" відстріляв більше 8000 тисяч снарядів. І на цьому він не думає спинятися, адже "ніхто не має права прийти у цього дім та розповідати, як жити і кого любити".

28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу 

#ЗСУ #КраїнаГероїв #28омбр #stoprussia
КЦ «Південь»

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: