Херсон °C

Рідні мера Херсона Ігоря Колихаєва звернулись до Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини

Новости
0

Про це йдеться у наступному оприлюдненому листі:

«Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини

Лубінцю Д.В.

Шановний Дмитро Валерійовичу!

Я, Колихаєв Святослав Ігорович, 24.08.2001 р.н., громадянин України, звертаюсь до Вас в порядку положень Закону України «Про звернення громадян» щодо свого батька, КОЛИХАЄВА ІГОРЯ ВІКТОРОВИЧА, 08.05.1971 р. н., законно обраного мера українського міста Херсон, який до останнього був в місті та виконував обов’язки мера, підтримував мешканців, їхній бойовий дух та був втіленням справжнього українського патріотизму.

28 червня 2022 р. Ігор Колихаєв був затриманий військовослужбовцями Російської Федерації в м. Херсон і до сьогоднішнього часу він перебуває в полоні!

З 28 червня 2022 р. у нашої родини відсутній будь-який зв‘язок із ним! Вже 5 місяців ми не знаємо де він і що з ним !!! Його місце утримання в полоні, російськими військовослужбовцями, нам невідоме!

За даними осіб, яким вдалося звільнитися з полону, та які перебували разом з батьком нам стало відомо, що спочатку він утримувався в м. Херсон. з Херсону його перевезли до м. Гола Пристань, а потім в смт. Каланчак. Наразі він знаходиться в смт. Чаплинка Херсонскої області. Полонені, які перебували разом з моїм батьком, та які передали мені інформацію про нього з міркувань особистої безпеки бояться відкривати свої імена, але вони зможуть надати інформацію, коли опиняться в безпеці на території України.

Наразі у нас є данні від різних людей, яких відпускають з полону, зокрема журналістка Анжела Слободян, у своєму дописі (фото додається) https://nikvesti.com/news/public/259440 зазначає, що бачила мого батька в полоні! Інші полонені також повідомляють, що фізичний стан мого батька – Колихаєва Ігоря Вікторовича, дуже поганий! Він дуже хворий, кволий, худий та знесилений! Він не встає, тільки лежить! Його тримають у нелюдських умовах! Йому не дають їжі, його морять голодом, забороняють іншім людям в камері ділитися з ним їжею, водою! Забороняють передавати для нього теплі речі, їжу, ліки! Російські військові з нього морально знущаються !! Про це говорять багато людей , які бачили його там , в полоні, які перебували з ним в камері!!! Я боюсь, що ми можемо не встигнути повернути мого батька додому живим.

    

За цими посиланнями є інформація, що підтверджує знаходження Ігоря Колихаєва у полоні під тиском військовослужбовців Російської Федерації:

https://nikvesti.com/news/public/259440

https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/06/28/18025178.shtml

https://eadaily.com/ru/ampnews/2022/06/28/zaukrainstvo-v-hersone-teper- nakazuemo-prishli-za-eks-merom-kolyhaevym

https://www.kommersant.ru/amp/5435493

https://vz.ru/amp/news/2022/6/28/1165210.html

У зв’язку з вищевикладеним, керуючись ст. 40 Конституції України та Законом Украйни «Про звернення громадян», я звертаюсь з цим запитом до Вас як УПОВНОВАЖЕННОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ і прошу:

1. ПовідомитичинаявнауВасінформаціяпромісцезнаходженнятастан здоров‘я мого батька, КОЛИХАЄВА ІГОРЯ ВІКТОРОВИЧА, 08.05.1971 р.н., мера міста Херсон;

2. Звернутися до міжнародних організацій з захисту прав людини, зокрема Червоного Хреста та Комітету з прав людини ООН за допомогою у звільненні мого батька з полону;

3. Включити мого батька - КОЛИХАЄВА ІГОРЯ ВІКТОРОВИЧА, 08.05.1971 г. н. до Списку обміну полонених та якнайшвидше повернути його додому.

Додатки: фото (скріншот) допису А. Слободян

Прошу надіслати вашу відповідь на мою електронну адресу…»

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: