Херсон °C

Феміністки з Херсона дивували киян

Новости » Культура
0

Одинока мати, мати - лесбіянка, жінка, яка живе з двома чоловіками - героїні вистави, привезеної в Київ херсонськими феміністками з організації «Інша». «Тижемать» - постановка діючої при організації студії «Неіснуючий театр» Прем'єра вистави відбулася 13 грудня в київському кафе Купідон. Показ проходив у рамках програми Фестивалю Рівності. П'єса складається з трьох жіночих монологів була поставлена і зіграна самими авторками - Наталією Блок та Мариною Усмановою. Крім того один з персонажів на сцені втілила рок-співачка Жанна Джа.
«Спектакль був складений з літературних текстів. Проте всі вони мають документальну основу. Кожна історія - реальна розповідь з життя жінки. Ми їх лише записали і літературно обробили. Їх героїні - жінки, які стикаються з дискримінацією, від яких відторгається суспільство. Це історії жінок - матерів, яких об'єднує неприйняття соціумом. Їх ситуації можливо не типові, але їх проблеми знайомі багатьом. Ми хотіли показати, як материнство робить нас вразливими. І як кожна одного разу може відчути себе в шкурі дискриминируемої меншини» - сказала режисерка вистави Марина Усманова.
Херсонська феміністська організація «Інша» була зареєстрована в цьому році. У низці творчих проектів організації - випуск єдиного в Україні лесбійсько - феміністського журналу.
Фестиваль Рівності проходить в Києві з 13 по 16 грудня. Організатори фестивалю - Коаліція з Протидії Дискримінації та громадська організація «Інсайт» у партнерстві з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, за підтримки МФ «Відродження» та Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: