Херсон °C

Херсонські музиканти та поети відзначили день народження Джимі Хендрікса

Новости » Культура
0
Херсонські музиканти та поети відзначили день народження Джимі Хендрікса27 листопада в барі Home Place пройшов концерт «Rock Place - День гітариста», присвячений дню народження всесвітньо відомого віртуоза Джимі Хендрікса. В багатьох містах у цей день збираються шанувальники рок-музики для того, щоб відзначити цю дату. Цього року і херсонці не лишились осторонь: ініціатива "Призма” (Уварова Наталя, Петро Кривий та Зоя Щербініна) зібрала херсонських виконавців, поетів і прихильників року, щоб провести вечір в дружній, майже сімейній святковій атмосфері. Затишок, створений у барі, а також світлові проекції посприяли цьому, і глядачі справді почувалися як удома.
Відкрив вечір Михайло Калюс з бардівськими піснями, читала свої твори поетеса Зоя Щербініна під гітарні імпровізації Петра Кривого та Юрія Лобачова, а Ольга Швець представила не лише вірші, а й декілька пісень під музичний супровід Валентина Сосницького. Наталя Уварова під акомпанемент Сергія Французова продовжила занурювати публіку у теплу атмосферу, після чого зненацька усіх відвідувачів розбурхали енергійні і бадьорі композиції молодого і перспективного гурту "Need Some Air”. Підхопив хвилю гурт "Старый мотив”, чия музика повернула усіх присутніх у часи старого доброго хеві-металу. Гурт "Матроси Криголама” окрім вже відомих пісень презентував також нову. А коли на сцену вийшов гурт "Исповедь”, в залі вже панувало справжнє свято.
Акустичні класичні композиції Сергія Тимошенко вразили публіку значним контрастом у порівнянні з гуртами, які щойно виступили, і лише посилили відчуття майже родинного вечора, підготувавши до наступного вибуху емоцій у слухачів.
Апогеєм святкування став джем, що розпочав Сергій Французов, символічно виконавши одну з пісень Джимі Хендрікса. До нього приєднались також музиканти з гуртів "Исповедь”, "Старый мотив” і підтримали усі бажаючі, насолоджуючись інструментальними імпровізаціями. Це була найяскравіша частина вечора, що об’єднала усіх присутніх музикантів в одне ціле і дала можливість почути щось неймовірне у виконанні талановитих гітаристів.
Ініціатива «Призма» планує розвивати культуру міста, сподівається, що такі творчі вечори в теплій дружній атмосфері стануть доброю херсонською традицією, вже готує декілька наступних проектів, для яких шукає підтримки серед інформаційних, комерційних та інших партнерів, щоб подібні події проходили якомога якісніше, вхід був вільний і ще більше людей дізнавалися про ці заходи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: