Херсон °C

У Херсоні читали поезію Ліни Костенко

Новости » Культура
0
У Херсоні читали поезію Ліни КостенкоУ залі Херсонському музичному училищі відбувся Гала-концерт лауреатів ІІІ обласного фестивалю виконавської майстерності«Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Про це повідомляє сайт обласної дитячої бібліотеки.
На фестивальних майданчиках, облаштованих безпосередньо в музичному училищі та в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, з 9-ї ранку компетентні журі переглядали виступи учасників, кращі з яких увійшли до програми Гала-концерту.
Основне завдання цього унікального, єдиного в Україні заходу – популяризація та презентація творчості нашої сучасниці, поета світового масштабу.
До участі запрошують всіх бажаючих віком від 12 років, які презентують твори Ліни Костенко або авторські роботи за мотивами творчості поетеси у категоріях «читці», «вокалісти», «автори» власних віршів та «художники-ілюстратори».
В обласному етапі Фестивалю взяли участь понад 200 учасників, і переважна більшість із них – діти та підлітки шкільного віку. Приємно відзначити, що їм не байдуже високе поетичне слово, пронизане любов’ю до України, тривогою за її сьогодення й майбуття, що вони читають і знають сучасну українську книгу. Тож символічно, що саме під час свята патріотичної поезії Ліни Костенко було урочисто оголошено про старт щорічного Всеукраїнського тижня дитячого читання на Херсонщині. Тиждень дитячого читання, за традицією, відбувається впродовж весняних шкільних канікул. І презентована працівниками обласної бібліотеки для дітей програма цьогорічного Тижня засвідчила: юних читачів очікують неймовірні пригоди, суперові тренінги і незабутні зустрічі з найновішими книгами та їхніми авторами. «Будь патріотом – читай українське!» — такий девіз Тижня на Херсонщині, що перегукується з темою Фестивалю поезії Ліни Костенко.
Усі лауреати Фестивалю, окрім права виступити в Гала-концерті і почути бурхливі оплески кількох сотень глядачів, отримали ще й заслужені нагороди – дипломи та пам’ятні подарунки – збірки творів Ліни Костенко. Цьогоріч дипломами лауреатів Фестивалю відзначені:
у категорії «читці»:
— Стрілець Алла, учениця Новотроїцького НВК «ЗОШ І-ІІ ст. –гімназія»
— Голуб Ніка, учениця Скадовської ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
— Захаров Олексій, учень Олешківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4;
у категорії «вокалісти»:
— Мігель Ліна, учениця Херсонського академічного ліцею ім. О.В.Мішукова;
— Мосійчук Ольга, учениця Чаплинської СЗОШ;
— Чорна Надія, учениця Новоолексіївської дитячої школи музичного виховання, Генічеський район;
у творчій категорії «автори»:
— Цимбал Марія, учениця Херсонської гімназії №20;
— Расказова Анна, учениця Генічеської ЗОШ №1;
— Сєрік Іван, учень Херсонського Таврійського ліцею мистецтв;
— Шпак Олександр, учень Новотроїцької ЗОШ №1.
серед учасників у категорії «художники»:
— Бартєнєва Олександра, учениця Чонгарської ЗОШ, вихованка народної художньої студії «Чонгар-сад»;
— Крижановська Кристина, студентка Херсонського музичного училища;
— Шевченко Валерія, учениця Осокорівської ЗОШ Нововоронцовського району;
— спеціальна відзнака журі — Алеко Іван (8 років), вихованець образотворчої студії «Графіка» Генічеського РБК.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: