Херсон °C

Нагороджено переможців акції «Легенди Херсонщини»

Новости » Культура
0
У КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради були підбиті підсумки обласної літературно-краєзнавчої акції «Легенди Херсонщини». Організаторами акції виступили управління культури Херсонської обласної державної адміністрації і управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.
Завдання акції: підтримка творчо обдарованої молоді, підвищення рівня особистісного культурного розвитку; заохочення учнів до участі у краєзнавчій пошуковій роботі; створення учасниками проекту банку даних літературних творчих робіт про історію рідного краю, окремих його об’єктів.
Акція «Легенди Херсонщини» у такому форматі, як цьогоріч, проводилася вперше. Її творчому етапу - створенню власних літературних робіт: легенд, казок, билин, авторських переказів історичних оповідок і т.п., передував дослідницький. На розгляд журі було представлено 114 творчих робіт учасників акції майже з усіх районів Херсонської області та м.Херсон. Переможці – автори найцікавіших творчих робіт у різних вікових категоріях – були нагороджені дипломами та грошовими винагородами й іменними стипендіями від Благодійного Фонду «Майбутнє Херсонщини».
Гран-прі літературної акції отримав Федір Торбенко, який також був переможцем і у минулому році.
Премії та стипендії отримали:
Ольга Чабанова, вчитель української мови і літератури з міста Гола Пристань, за чудовий цикл "Легенди Збур'ївського кута"
Елеонора Шелегон, учениця ЗОШ № 50, місто Херсон за легенду "Звідки на даху янголи"
Андрій Селецький, селище Нововоронцовка, за легенду "Про Микитину Балку".
Альвіна Челишева, член гуртка «Літературний калейдоскоп» Новоолександрівської загальноосвітньої школи Каланчацької районної ради, за твір "Легенда про Вітер, Ковилу та Перекотиполе"
Чернієнко Наталя, м. Херсон, за легенди "Загублені світи Гілеї"
Аліна Чоповська, с. Нижні Торгаї Нижньосірогозького району, за легенду "Кам’яний Хрест - пам’ятка чумаків"
Лада Шкворець, м. Херсон, за легенду "Медуза"

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: