Херсон °C

Херсонців запрошують ознайомитись із загадковим мистецтвом Японії

Новости » Культура
0
Херсонців запрошують ознайомитись із загадковим мистецтвом Японії8 вересня о 14.00 у музеї відкривається міжрегіональний виставковий проект «Загадкове мистецтво Японії», який організовано за ініціативою та є результатом спільних зусиль управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонського обласного художнього музею ім.О.О.Шовкуненка та National Art Museum of Ukraine. Проект відбувається під егідою Посольство Японії в Україні та у Рік Японії в Україні.
На виставці репрезентовано 70 творів класичної японської гравюри ХVІІІ-ХІХ ст. у жанрі якуся-е та близько 20 предметів японського декоративно-ужиткового мистецтва ХІХ — поч. ХХ ст., зокрема вази у стилі клуазоне, японський фаянсовий посуд, керамічна пластика тощо.
Цикл гравюр «Світ кабукі» презентує одне з виняткових явищ японського і світового мистецтва — японську гравюру на дереві — укійо-е, виконану переважно представниками школи Утагава. Колекція цих творів подарована Посольством Японії в Україні Національному художньому музею України у 1997 р. На гравюрах зображено акторів-зірок традиційного театру кабукі під час вистави.
Твори декоративно-ужиткового мистецтва допомагають створити уяву про японську традицію чайної церемонії, особливості національних ремесел, релігійні уявлення тощо.
Проект «Загадкове мистецтво Японії» дозволяє долучитися до кращих надбань далекосхідної культури відвідувачам всіх вікових категорій, яким цікава самобутня культура високо розвинутої країни, що зберегла міцний духовний зв’язок зі своїм національним корінням.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: