Херсон °C

У Херсоні покажуть кінострічку «Будинок Слово»

Новости » Культура
0
Громадська організація «Ідеалісти» повідомляє у Фейсбук про наступну зустріч «Кінематографу Народного дому». Зокрема у неділю, 1 квітня з 16 до 18 години у Херсонському Обласному Палаці Культури (вул. Перекопська, 9) відбудеться сеанс кінострічки «Будинок Слово» режисера Тараса Томенка.
«Херсонські глядачі першими матимуть змогу подивитися одну з найрезонансніших українських документальних стрічок минулого року.
Сюжет фільму такий: наприкінці 1920-х років у Харкові, тодішній столиці УСРР, за відома Сталіна спеціально для українських письменників та інших діячів культури УСРР зводять будинок. Його спроектовано міським архітектором Харкова Михайлом Дашкевичем. Тут передбачено все для зручності мешканців — просторі світлі кімнати, високі стелі, великі вікна. Поряд навіть розбили сквер, аби ті, хто житимуть тут, мали де відпочити. Шістдесят чотири комфортабельні квартири, їдальня, солярій, обслуговуючий персонал — справжній рай для творців літератури. Тоді в новобудову будинку літератора було розселено десятки геніальних українських письменників, поетів, художників, сценаристів, акторів. Під один дах переїжджають Микола Хвильовий, Остап Вишня, Михайль Семенко, Анатоль Петрицький, Антін Дикий та інші.
Фільм унікальний тим, що відомі українські письменники постають у ньому не як ікони, а як звичайні люди. Вони живуть у одному будинку, люблять та ненавидять, дружать і сваряться, випивають та бешкетують. Впевнені, що такими Вишню, Сосюру чи Хвильового ви не уявляли! Крім того, у стрічці звучатимуть імена, які нині перебувають на другому плані або забуті - Пилипенко, Йогансен, Поліщук. Завдяки виробникам фільму суперечливий світ "розстріляного відродження" в усій повноті з'явиться перед херсонстким глядачем. Після показу, як завжди, відбувається дискусія. Усе це буде проходити у комфортній обстановці з кавою та чаєм! Вхід вільний», - йдеться у повідомленні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: