Херсон °C

Театр ляльок претендує на український театральний Оскар

Новости » Культура
0
Розпочався прийом заявок на участь у найочікуванішій Всеукраїнській театральній GRI. В українських театрів є час до початку березня аби приєднатися до Фестивалю-Премії і стати потенційними переможцями у грі за театральний Оскар. Про це повідомляє прес-служба Херсонського обласного академічного театру ляльок.
Засновником та організатором Фестивалю-Премії «ГРА» («GRA» («Great Real Art»)) є Національна спілка театральних діячів України. «ГРА» проводитиметься на конкурсній основі один раз на рік за підсумками минулого календарного року. Цьогоріч розглядатимуться прем’єри, що вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2018 р. І, як зазначають у Спілці, взяти участь у фесті можуть професійні театральні колективи різних форм власності: чи то державні, чи комунальні, або приватні.
Однак, є певні обмеження. Кожний театр має право висунути на здобуття премії лише одну зі своїх прем’єр, які вийшли протягом року.
Відбір учасників буде здійснюватися у декілька етапів. Спочатку на основі поданих від театрів заявок Експертна Рада сформує лонг-лист учасників. Далі у березні-червні  експерти подорожуватимуть Україною і переглядатимуть наживо всі вистави з лонг-листа, аби сформувати шорт-лист з 12 вистав, по 2 вистави у кожній номінації. А у листопаді в Києві відбудеться показ вистав-фіналістів та оголошення переможців Міжнародним журі. До речі, у глядачів теж буде можливість переглянути вистави-фіналісти, заздалегідь придбавши квитки.
Цьогоріч лауреати Фестивалю-Премії будуть визначатися у шести загальних номінаціях та шести індивідуальних номінаціях
Найкращих ГРАвців буде нагороджено Дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового творчого проекту. З Херсонщинни заявку вже подав Херсонський академічний обласний театр ляльок з виставою «Білосніжка. Диво зимової казки».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: