Херсон °C

До Дня захисника України відбудуться заходи

Новости » Культура
0

Майбутнє країни в національно свідомих громадянах – патріотах, які здатні відстояти її права на міжнародній арені та цілісність її кордонів.

Любов до свого народу, до своєї нації, до Батьківщини закладається в дитячому та підлітковому віці, тож національно-патріотичне виховання є одним із найважливіших факторів при формуванні особистості. Адже, як казав Василь Сухомлинський, патріотизм – основа духовного становлення громадянина, серцевина людини, основа її активної позиції.

Чималу лепту в цьому напрямку вносить комунальне некомерційне соціальне підприємство «Оберіг» Херсонської обласної ради. Окрім надання підтримки та допомоги військовослужбовцям та сім’ям загиблих учасників АТО у вирішенні ряду нагальних питань, що пов’язані з відсутністю житла, постійного місця роботи, проблем в отриманні тих чи інших довідок, організація бере участь у тематичних заходах, які сприяють національно-патріотичному вихованню молоді. Представники КНСП «Оберіг», які самі пройшли через АТО, навчають молоде покоління найголовнішому – повазі до рідного краю та людей, особливо до героїв, які без сумнівів виступили за збереження свободи та незалежності України.

З цією метою 8 та 9 жовтня представники комунального некомерційного соціального підприємства зустрінуться з учнями старших класів. У перший день в.о. директора КНСП «Оберіг», голова ГО «Українська Єдність» Ігор Кравець прочитає лекцію з мінної безпеки та небезпечних знахідок в Олександрівській сільській школі Білозерського району. А на наступний – в Херсонській спеціалізованій школі №24 пройдуть уроки мужності.

«Оберіг» закликає школярів пам’ятати про подвиг учасників АТО та шанувати їх не лише добрим словом, але й ділом. Комусь допомогти в садку чи по домашньому господарству, сходити до магазину за продуктами чи за питною водою. Для нас це дріб’язок, а для людей з обмеженими фізичними можливостями – справжній подарунок!

До Дня захисника України, який збігається зі святкуванням Дня українського козацтва та Святої Покрови Божої Матері, КНСП запланував декілька важливих заходів. Так, 4 жовтня «Оберіг» ініціює висадку троянд на Алеї Героїв. Організатори запрошують всіх бажаючих з садовим інвентарем на вул. Перекопська об 11:00.

За сприянням КНСП «Оберіг» та ГО «Українська Єдність» 11 жовтня в с. Олександрівка Білозерського району відбудеться відкриття експозиції на честь загиблого в зоні АТО Максима Жекова.

А 14 жовтня о 10:00 на Алеї Героїв по вул. Перекопська пройде молебень на честь полеглих бійців Херсонщини. Цього ж дня об 11:00 в холі ККЗ «Ювілейний» відбудеться концерт, присвячений учасникам АТО та ООС.

 

Херсонська обласна рада

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: