Херсон °C

Аграрії невдоволенні тарифом на воду

Новости » Экономика
0
Аграрії невдоволенні тарифом на водуНа черговому засіданні робочої групи з вирішення проблемних питань щодо ефективного використання зрошуваних земель та меліоративних систем Херсонської області обговорювалися нагальні питання аграріїв області. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку О.Паливода.
«На минулому засіданні члени робочої групи обговорювали питання щодо калькуляції на послуги, пов’язані з подачею води юридичним і фізичним особам з меліоративних систем і водних об’єктів на полив зрошуваних земель у 2016 році, які були надані підвідомчими організаціями Херсонського обласного управління водних ресурсів, управлінь Головного Каховського магістрального каналу та Північно - Кримського каналу.
Нагадую, що водночас озвучені управлінням Північно-Кримського каналу підвищення цінового тарифу на воду в порівнянні з минулим роком викликало невдоволення присутніх на засіданні сілгосптоваровиробників, особливо тих хто займається вирощуванням рису.
Для врегулювання ситуації між водогосподарствами та сільгоспвиробниками було запропоновано провести перерахунок сформованого тарифу. З цією метою під керівництвом Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації створено спеціальну робочу групу, яка відпрацювала перерахунок цінової політики.
Тому, сьогодні на засіданні більш детально обговорено ціновий тариф, пов’язаний з подачею води юридичним і фізичним особам та досягнуто компромісу між аграріями та водогосподарствами. А саме визначено, що у середньому по всім водним господарствам ціна на подачу води з урахуванням сплати за електроенергію збільшиться лише на 20% в порівнянні з минулим роком.
Стосовно питання, що було озвучене на минулому засіданні, а саме: сільськими радами Щасливцевого (Генічеський район), Брилівки та Ювілейного (Цюрупинський район), на території яких проходить водний канал, було збільшено до 5% рівень податку на землю. У результаті цього керівництво водоканалу було змушено включити витрати на сплату податку за землю до собівартості води, що у свою чергу привело до росту тарифу на воду, яку купують аграрії для зрошення. Голова постійної комісії облради з питань земельних відносин та екології Сергій Рибалка розповів, що з головами вищезазначених селищних рад проведені робочі зустрічі стосовно зниження відсоткової ставки.
За результатами засідання вирішено:
- направити лист до депутатів Верховної Ради України з проханням внести зміни до Податкового Кодексу України у частині відміни сплати податку на землю організаціям, які фінансуються з державного бюджету;
- підготувати листи до голів вищевказаних сільських рад стосовно зниження відсоткової ставки.
- до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації будуть надані пропозиції та спільно з Херсонським обласним управлінням водного господарства буде сформований план заходів на 3 роки щодо подальшої роботи робочої групи», - повідомляє О.Паливода. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: