Херсон °C

Проблема не з сертифікацію сільгосппродукції, а з ментальністю – Євген Рищук

Новости » Экономика
0

Проблема не з сертифікацію сільгосппродукції, а з ментальністю – Євген Рищук Фермери Херсонщини вже навчилися вирощувати якісну продукцію, але є проблема з її реалізацією на європейські ринки. Саме тому необхідний такий проект, який сприятиме просуванню на світовий ринок плодоовочевої продукції Херсонщини. Таку думку висловив сьогодні Євген Рищук, голова комісії обласної ради з питань промисловості, агропромислового комплексу, міжнародного співробітництва та інвестицій, в.о заступника голови Херсонської ОДА, який взяв сьогодні участь у презентації проекту «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості».

«Як справедливо відзначалося сьогодні, аграрії Херсонщини навчились вирощувати сільгосппродукцію. Ми навчились вирощувати якісну сільгосппродукцію. Є вже фермери, до яких їздять з Європи вчитися – там визнають, що ми перевершили їх. Але при цьому є проблема - для того, щоб вийти на європейські ринки, необхідна сертифікація продукції», - відзначив Є.Рищук.

«І зараз ми стикаємося не з проблематикою самої сертифікації – все прописано, департамент АПК цим питанням займається. Є проблема з ментальністю нашого населення, коли кажуть: оптовий ринок Копані є, був і буде. На жаль, так не буде», - каже Є.Рищук.

«Цей проект – одна з можливостей просувати сільгосппродукцію на ринки Європи», - відзначив депутат облради та голова профільної комісії обласної ради. Як раніше повідомлялось, 30 травня у Херсоні відбувся урочистий запуск проекту «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості».

Серед учасників заходу - голова ОДА Андрій Гордєєв, голова облради Андрій Путілов, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Й.В. Андреас фон Бекерат, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, директор Департаменту регіональних програм Міжнародного торгового центру пан Ашиш Шах, представники Одеської та Миколаївської облдержадміністрацій, депутати обласної ради, представники бізнесу. Проект буде реалізовуватися протягом 4 років в декілька етапів. Під час першого етапу є наміри розробити дорожню карту для підприємств плодово-овочевого сектору. Також планується відкриття офісу в регіоні. Наступний етап - це інформаційна робота з підприємцями, проведення тренінгів та навчань по необхідній документації для виводу товарів на ринок ЄС.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: