Херсон °C

Євген Рищук: Форум зібрав близько 650 учасників з різних країн світу та регіонів України

Новости » Экономика
0

Євген Рищук: Форум зібрав близько 650 учасників з різних країн світу та регіонів УкраїниНа засіданні колегії Херсонської ОДА про підсумки та перспективи ІХ Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» доповідав в.о. заступника головиобласної державної адміністрації,директор Департаменту інвестиційної,туристично-курортної діяльності та промисловоїполітики обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Зокрема, Євген Миколайович підкреслив, що Форум зібрав близько 650 учасників з різних країн світу та регіонів України, у тому числі 14 представників дипломатичного корпусу (Казахстан, Македонія, Білорусь, Польща, Канада, Малайзія, Швеція, Румунія, Угорщина, Литва, КНР, ПАР, Швейцарія), 25 іноземних делегацій з Іраку, Індії, Кувейту, Туреччини, Азербайджану, Швеції, В’єтнаму, Австрії, США, а також представники центральних й місцевих органів виконавчої влади, широке представництво бізнесу й інвестиційних компаній, громадські організації та науковці.

Партнером цьогорічного Форуму виступила Програма Американського агентства міжнародного розвитку (USAID) «Лідерство в економічному врядуванні».

В рамках урочистої гала сесії Форуму було презентовано 5 потужних інвестиційних проектів, які пропонуються до реалізації на Херсонщині у середньостроковій перспективі, а саме:

Проект з будівництва ТОВ СП «НІБУЛОН»об’єкта транспортної інфраструктури «Перевантажувальний термінал з відвантаження зернових та олійних культур на річковий та морський транспорт» в м. Гола Пристань Херсонської області;

Проект з будівництва готельно-апартаментного туристичного комплексув м.Скадовськ;

Презентація потенціалу області в сфері альтернативної енергетики, будівництва сміттєпереробних підприємствза новітніми технологіями. До уваги учасників Форуму було запропоновано 52 земельні ділянки, придатні для будівництва об’єктів альтернативної енергетики за зеленим тарифом;

Проект зі створення індустріального паркуна базі ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» на площі 73 га;

Проект зі створення індустріального паркуна базі ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» з використанням виробничих потужностей та земельної ділянки площею 48 га.

У рамках Форуму пройшло третє засідання Ради туристичних міст і регіонів, модератором якого виступив начальник управління туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга. Для участі у засіданні завітали близько 50 представників туристичного бізнесу та регіональної влади з усіх туристичних областей України.

Також під час Форуму було проведено двосторонні зустрічі у форматі В2В з членами Міжнародного трейд-клубу в Україні, у ході яких представники бізнесу області мали змогу поспілкуватись та започаткувати контакти з представниками торгових та економічних відділів дипломатичних представництв різних країн в Україні.

В рамках Форуму було підписано 9 меморандумів про співпрацю, які заклали надійний фундамент для реалізації інвестиційних проектів на суму близько 2 млрд грн. та партнерських програм на найближчі роки. Зокрема, Херсонської ОДА укладено:

Меморандум про співпрацю та партнерство з ТОВ СП «НІБУЛОН»;

Меморандум про співробітництво у сфері впровадження ТОВ «Морські ворота» інвестиційного проекту «Створення готельно-апартаментного комплексу» в м. Скадовськ.

Меморандум про співпрацю та партнерство з ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК»;

Меморандумпро співпрацю з Китайською Торговою Асоціацією.

Меморандум про співпрацю та взаємодію з Координатором Проекту Міжнародного торгового центрупри ООН «Розвиток дорожньої карти ланцюга створення вартості для майбутнього плодоовочевого сектора».

Меморандуму про співпрацю та взаємодію програмою Агентства США з міжнародного розвитку DOBRE всфері сприяння впровадженню децентралізації в області;

Меморандум про співробітництво у сфері розвитку індустрії торгівлі Херсонської області з ТОВ «Будхаус Груп»(ТРЦ «Фабрика»);

Меморандум про наміри щодо реалізації проектів у галузі сонячної енергетики в Херсонській області з громадською спілкою «Фонд розвитку та інновацій житлово-комунального господарства»;

Меморандум про співробітництво у сфері впровадження інвестиційного проекту «Відновлення та будівництво нових іригаційних систем» з ТОВ «АГРО - ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА «АГРО-ДІЛО»…

Крім того, за результатами панельної дискусії між Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації та Консультаційним Центром «КьюС» підписано меморандум про співпрацю, що передбачає здійснення заходів, спрямованих на розвиток ринку органіки та поліпшення можливостей експорту органічної продукції та сировини з України на ринки країн ЄС.

Окремим креативним майданчиком для презентації власних проектів та ідей працювала Start-up майстерня «Територія креативних ідей». У рамках даної платформи ініціатори та розробники невеликих, але не менш важливих проектів, мали змогу представити свої проекти – старт-апи, поспілкуватись з потенційними інвесторами, вперше заявити про себе…

Євген Рищук акцентував, що загалом, в рамках Форуму потенційним інвесторам та партнерам представлено близько 60 інвестиційних проектів та пропозицій, а також
100 земельних ділянок різного цільового призначення, сільськогосподарського, промислового, а також земельні ділянки для реалізації проектів з альтернативної енергетики.

-З урахуванням викладеного, беручи до уваги необхідність подальшого супроводження досягнутих результатів Форуму пропонується доручити керівникам статурних підрозділів обласної державної адміністрації відповідно до галузевої спрямованості щокварталу до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом, надавати Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики обласної державної адміністрації інформацію щодо стану впровадження інвестиційних проектів, щодо реалізації яких було підписано меморандуми в рамках Форуму, а також стану залучення інвесторів до впровадження проектів, представлених в рамках платформи ділового спілкування Форуму, - акцентував Є.Рищук.

Нагадаємо, ІХ Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» відбувся 30 вересня – 01 жовтня 2016 року в м.Нова Каховка.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: