Херсон °C

Немає податкового агента - подайте декларацію до 1 травня

Новости » Экономика
0
У найманих працівників податки із заробітної плати утримують і сплачують до бюджету їх роботодавці (податкові агенти). Останні є суб’єктами господарської діяльності. За таких обставин громадянам необхідно самостійно звітувати та сплачувати лише за наявності інших доходів, зокрема, у разі отримання спадщини, подарунків тощо.
Водночас, деякі українці працюють, наприклад, хатніми працівницями, нянями, репетиторами, будівельниками тощо, у звичайних громадян. Оскільки такі роботодавці не мають статусу податкового агента, то виплачують доходи своїм працівникам без утримання та сплати податків. У такому разі працівникам необхідно самостійно один раз на рік прозвітувати про отримані торік прибутки та сплатити належні суми податку на доходи фізичних осіб і військового збору. 
Декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік необхідно подати до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації (за даними паспорту) до 1 травня, а визначені в ній суми податків сплатити до 1 серпня цього року.
Детальні консультації щодо декларування минулорічних доходів можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Херсон, вул. І Кулика, 143а, вікно № 7 або за телефоном: 32-74-40.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: