Херсон °C

На Херсонщині передали в оренду землі майже на 5 мільйонів

Новости » Экономика
0
На Херсонщині передали в оренду землі майже на 5 мільйонівУ липні з торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, були продані права оренди на 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території Каховського та Новотроїцького районів.   Загальна площа переданих в оренду ділянок склала понад 198,5 гектарів. За перший рік користування землею переможці торгів вже сплатили на рахунки місцевих рад майже 399 тис. гривень.
Рекордні відсоткові ставки були зафіксовані під час земельних торгів у Каховському районі, де продали права оренди на дві земельні ділянки для ведення товарного сільгоспвиробництва в адміністративних межах Червоноперекопської сільської ради. Зокрема, за земельний масив площею 49 га переможець торгів запропонував 92,84% від нормативної грошової оцінки землі, що більш ніж в 11 разів перевищує стартовий відсоток. Розмір річної орендної плати склав понад 120 тис. грн. За інший масив площею 51,18 га було запропоновано 68,92% – у 8,6 разів вище від стартового. Розмір річної орендної плати – понад 157 тис. грн.
В цілому від початку року сільгоспвиробники придбали на Херсонщині права оренди на 53 земельні ділянки загальною площею 2,885 тис. га на суму близько 4,8 млн. грн.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: