Херсон °C

"Македонія готова розглядати Херсонщину як надійного партнера" - Євген Рищук

Новости » Экономика
0
"Македонія готова розглядати Херсонщину як надійного партнера" - Євген РищукСьогодні в облдержадміністрації відбулась зустріч в.о. першого заступника голови Дмитра Бутрія, заступників голови ОДА Євгена Рищука та Андрія Балоня з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі.
Під час  спілкування було обговорено питання можливості розвитку торгово-економічних відносин між Херсонською областю та регіонами Македонії.
«З огляду на участь делегації з Македонії в минулому році у Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» ми розуміємо, що представники бізнесу вашої країни готові розглядати Херсонщину як надійного партнера і дуже цьому раді. Також сподіваємося бачити Вас в якості почесного гостя на ювілейному Х Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти», який відбудеться у вересні», - привітав гостя з Македонії заступник голови ОДА Євген Рищук.
«Наша країна налаштована дуже дружньо до України, тим паче, що країна та область мають  потенціал і я готовий передати пропозиції від області бізнесовому колу щодо експортної та імпортної торгівлі», - зазначив на початку зустрічі Столе Змейкоскі.
 «Перспективними напрямками співробітництва з Македонією, з нашої точки зору є агропромисловий комплекс. Тут потенціал області величезний: найбільша площа зрошуваних земель, родючі грунти та помірний клімат», - зазначив під час зустрічі Дмитро Бутрій.
В свою чергу Андрій Балонь підтвердив, що ресурсний та кадровий потенціал області дуже багатий, тому фермерам області необхідно виходити на нові ринкі збуту. І Македонія могла би стати надійним партнером у цій справі.
Наразі торгово-економічні відносини між областю і Македонією розвиваються тільки у напрямку імпорту до України тютюнової сировини.
За інформацією сайту Херсонської ОДА.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: