Херсон °C

Списання «основних» на 2,7 мільйона гривень штрафу

Новости » Экономика
0

Це засвідчили фахівці Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення документальної позапланової виїзної перевірки херсонського товариства. Підприємство з січня 2014 року по жовтень 2016 року проводило списання основних засобів. Списані об’єкти можна було продати, використовувати окремі придатні комплектуючі для ремонту, непридатні деталі та матеріали оприбуткувати як вторинну сировину тощо.

Однак, підприємство «забуло» про зазначену норму та не вказало дохід, отриманий від реалізації металолому та запасних частин від списання основних засобів та продажу транспортних засобів - шасі та Камаз. Також аудиторами - фіскалами виявлено порушення касової дисципліни, зокрема, не в повному обсязі оприбуткована готівка від замовників послуг по діагностиці технічного стану транспортних засобів.

Як результат, загальна сума прийнятого рішення по акту перевірки «забутькуватому» товариству коштувала майже 2694,1 тис. грн., в тому числі: єдиний податок - 56,3 тис. грн., екологічний податок - 33,9 тис. грн. та штрафних санкцій за порушення норм із регулювання обігу готівки на 2603,9 млн. гривень.

Звісно, ці суми «не припали до вподоби» власникам товариства. Підприємство звернулося зі скаргою до ДФС України та позовом до Херсонського окружного адміністративного суду. Але думки ДФС України та ХОАС повністю співпали із доводами фіскалів щодо правомірності нарахованого грошового зобов'язання. Тож підприємству доведеться сплатити податки та штрафні санкції.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: