Херсон °C

11 бізнесменів залишилися без ліцензій

Новости » Экономика
0

За продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім 11 підприємців області з Голопристанського, Горностаївського, Скадовського районів та м. Херсона позбавили ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Про це повідомили фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі станом на 01.08.2018.

За встановлені факти реалізації підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років, до бізнесменів - порушників застосовано фінансові санкції на суму 183,6 тис. гривень.

Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (ст. 15-3) передбачено заборону щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Продавець зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують його вік, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

За дані неправомірні дії до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 6800 гривень. Також, на підставі ст. 15 вищевказаного Закону, суб'єкту господарювання анулюється раніше видана ліцензія на право роздрібної торгівлі. Працівник, який реалізовує заборонений товар неповнолітнім, притягується до адміністративної відповідальності відповідно статті 156 КУпАП і також сплачує штраф.


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: