Херсон °C

За право оренди землі переможці торгів сплатили до місцевих бюджетів понад 3 млн. грн.

Новости » Экономика
0
Упродовж серпня нинішнього року з торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, були передані в оренду 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території 3 районів області: Білозерського, Верхньорогачицького та Генічеського. Загальна площа землі склала майже 224 га.
Середня орендна ставка за результатами проведених у серпні торгів підвищилася до майже 29,2 % від нормативної грошової оцінки землі, а загальна сума річної орендної плати на 110,7 тис. грн. перевищила стартовий розмір. Тож у результаті вже за перший рік користування землею переможці торгів сплатили до місцевих бюджетів понад 370 тис. грн. Угоди про оренду укладені на сім років.
В цілому за 8 місяців нинішнього року в області були реалізовані права оренди на 55 земельних ділянок загальною площею близько 2,9 тис. га у 13 районах області: Білозерському (3), Великоолександрівському (6), Верхньорогачицькому (3), Генічеському (12), Голопристанському (1), Горностаївському (1), Іванівському (5), Каховському (6), Каланчацькому (1), Нововоронцовському (2), Новотроїцькому (4), Скадовському (5) і Олешківському (6).
Розмір орендної плати в середньому по області за цей період зріс до 21,58% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а до місцевих бюджетів надійшло понад 3 млн. грн. орендної плати, що майже на 1,2 млн. грн. більше за стартовий розмір.
 
Довідково
Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: