Херсон °C

У Генічеську говорили про курортний сезон

Новости » Экономика
0

Нещодавно у приміщенні Генічеської РДА відбулась зустріч начальника Генічеської ДПІ Генічеського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Тетяни Богодух, першого заступника РДА Олексія Сищенка з представниками малого бізнесу. У заході брали участь фахівці управління економічного розвитку Генічеської РДА, Генічеської міської ради та голови селищних рад.

Як інформує прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на порядок денний зустрічі було винесено низку питань щодо застосування норм Податкового кодексу України та перспектив зміцнення податкової бази місцевих бюджетів.

Під час заходу фіскали проінформували присутніх про нововведення у справлянні туристичного збору. Зокрема, роз’яснили, що платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства. Відтепер запроваджено відокремлення ставок туристичного збору: до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для нерезидентів від розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня податкового року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Особливу увагу присутніх приділили визначенню переліків фізичних осіб, які не є платниками збору, та податкових агентів, а також особливостей запровадження адміністративної відповідальності за порушення у справлянні туристичного збору.

Також учасники зустрічі обговорили шляхи практичного застосування ст.268 Податкового кодексу України.

Підсумком зустрічі стало напрацювання основних шляхів співпраці фіскальної служби району та органів місцевого самоврядування з метою наповнення бюджету.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: