Херсон °C

Податківці розкрили схему «паперового» ПДВ на 6 мільйонів гривень

Новости » Экономика
0
У жовтні цього року спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розкрили схему незаконного формування та розповсюдження фіктивного податкового кредиту на суму понад 6 млн гривень ПДВ.
Під час моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників податківці відстежили херсонське підприємство «С», яке раніше перебувало на обліку в Луганській області та надавало посередницькі послуги в різних сферах діяльності.
От тільки ці послуги були не звичайні, передбачені переліком УКЗТ, а «паперові». Тобто - націлені на ухилення від сплати податків шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.
Цікавим був сам діапазон та розмах такої підприємницької діяльності. Підприємство «С» начебто придбавало у суб’єктів господарювання продукти харчування: молочні вироби, ковбаси, м'ясо, а також меблі, електротовари, одяг, взуття, тощо.
Далі було найбільш вражаюче... Бізнесмени «реалізовували» по ланцюгу придбані товари, як ремонт покрівлі та реконструкцію фасаду, організацію транспортних та рекламних послуг, проводили сервісне обслуговування, надавали послуги спеціалізованої техніки та насосної станції,  проводили збір розподільчих коробок та будівельно-монтажні роботи, а ще - надавали юридичні послуги, послуги генерального прибирання, з фізичної охорони та  технічного обслуговування холодильників. Та ще й про бухгалтерські послуги не забули.
Щоб унеможливити формування потенційно ризикового податкового кредиту з ПДВ, фахівці податкової швидко внесли  підприємство «С» до переліку ризикових суб’єктів господарювання та склали висновок аналітичного дослідження щодо наявності в діях посадових осіб ознак злочинів, передбачених ст. ст. 366, 209 КК України.
Повідомлення про ознаки кримінального правопорушення направлено до правоохоронного органу для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Пресслужба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: