Херсон °C

У Херсоні забули про хворих

Новости » Здоровье
0

Через півроку депутати Херсонської облради згадали про надіслану заявку на ліки для онкологічних хворих громадян області. Як відзначають депутати, Департаментом охорони здоров'я обласної державної адміністрації до Міністерства охорони здоров'я України (на лист МОЗ України від 18 березня 2014 року № 20.01-08/5/223/7260) своєчасно надіслано заявку на закупівлю онкологічних препаратів для лікування онкологічних хворих дорослого віку за бюджетною програмою 2301400 «Забезпечення медичних заходів по боротьбіз туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних захворювань» в рамках граничних орієнтованих обсягів видатків державного бюджету для Херсонської області на суму 4883798,28 грн.

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради, станом на 14 жовтня 2014 року жоден препарат для лікування хворих на рак до Херсонської області не надійшов. У зв'язку з обмеженим фінансовим ресурсом обласного бюджету закупити вказані препарати за рахунок коштів місцевого бюджету не має можливості. Охоплення спеціальним лікуванням онкологічних хворих знизилося до 65,9%. Частина хворих у зв'язку з багатовартісністю лікарських засобів відмовляється від подальшого лікування. Але за кожною відмовою стоїть збереження життя людини.
У проекті звернення зазначено, що депутати обласної ради звертатимуться до Кабміну з проханням терміново прискорити проведення Міністерством охорони здоров’я України процедури тендерних торгів на закупівлю онкологічних препаратів за бюджетною програмою 2301400 «Забезпечення медичних заходів по боротьбі з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних захворювань» та поставки даних препаратів нашій області.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: