Херсон °C

Фахівці обласного онкодиспансеру працювали у Високопільському районі

Новости » Здоровье
0
Фахівці обласного онкодиспансеру працювали у Високопільському районіМедики Херсонщини продовжують впроваджувати у життя обласну програму «Наближення якісної діагностики до населення області».
З 24 по 28 липня бригада фахівців Херсонського обласного онкологічного диспансеру працювала у Високопільському районі.
Три дні онкохірург, онкогінеколог та онкоуролог вели прийом на базі Високопільської центральної районної лікарні. Два дні були присвячені виїздам до віддалених сіл, онкологи оглядали населення у  Кочубеївській та Архангельській амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини.
За тиждень було оглянуто 675 мешканців Високопільського району. При клінічному огляді були виявлені 4 випадки захворювання на злоякісні новоутворення: 1 випадок захворювання на рак шлунку, 1 – рак прямої кишки, 1 – рак молочної залози та 1 випадок раку шкіри. Крім того, було виявлено 25 випадків підозри на злоякісні новоутворення, що потребували поглибленого обстеження в умовах Херсонського обласного онкологічного диспансеру. Частіше зустрічалися новоутворення шкіри – 12 випадків, новоутворення передміхурової залози – 3 випадки, новоутворення молочної залози – 3 випадки, новоутворення шлунково-кишкового тракту – 4 випадки, новоутворення шийки матки – 1 випадок, новоутворення легенів та м’яких тканин – по 1 випадку.
Як відомо, клінічний огляд – перший обов’язковий крок у ранньому виявленні злоякісних новоутворень. Наступні етапи обстеження включають лабораторні тести, які жителі Високопільського району також мали змогу пройти, не виїжджаючи до Херсону. Так, 124 чоловіки здали кров на визначення рівня простат-специфічного антигену (ПСА), з них виявлено 7 випадків підозри на рак простати. 394 жінки здали кров на визначення рівня онкомаркеру СА-125, з них виявлено 6 випадків підозри на рак яєчників.
Традиційними для виїзної роботи є і зустрічі із медичним персоналом лікарень. У Високопільському районі фахівці ділилися досвідом, проводили тренінги та читали лекції з питань профілактики та ранньої діагностики онкологічних захворювань.
З 31 липня лікарі Херсонського обласного онкологічного диспансеру ведуть прийом на базі Великолепетиської центральної районної лікарні. Враховуючи віддаленість деяких сіл, у районі запланована робота двох онкологічних бригад.
За інформацією сайту Херсонської обласної ради.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: