Херсон °C

Депутати облради виділять кошти на закупівлю електрокардіостимуляторів

Новости » Здоровье
0
Депутати облради виділять кошти на закупівлю електрокардіостимуляторівДепутати задовольнили звернення головного лікаря Херсонського обласного кардіологічного диспансеру Олега Мазуряка стосовно виділення 200 тис. грн на закупівлю електрокардіостимуляторів.
Зі слів головного лікаря, на сьогодні в обласному кардіологічному центрі залишилося 10 ШВРС (штучних водіїв ритму серця), що були закуплені в квітні 2017 року за рахунок обласного бюджету.
"Більше у цьому році надходжень не було. Навіть за рахунок МОЗ України для мешканців Херсонщини не придбано жодного електрокардіостимулятора. Не фінансується з місцевих бюджетів і обласна програма”, – зазначив Олег Мазуряк.
Розуміючи, що це питання життя і смерті, депутати без вагань підтримали виділення коштів та навіть виступили з ініціативою збільшити суму з 200 тис. грн до 500 тис. грн. Цих коштів вистачить на закупівлю ще 24-25 ШВРС.
Також депутати хочуть почути на Президії звіт облдержадміністрації по виконанню обласної програми з медицини і пояснення, чому місцеві бюджети не співфінансують дану програму та не закладають кошти на придбання кардіостимуляторів.
За інформацією сайту Херсонської обласної ради.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: