Херсон °C

Важлива інформація щодо лікування учасників АТО

Новости » Здоровье
0
Важлива інформація щодо лікування учасників АТОНа базі Клініки Державної установи «Інститут медицини праці НАМН» згідно Угоди про співпрацю між Міністерством оборони, Прикордонною службою, СБ України та Інститутами Академії медичних наук України в жовтні 2014 року створено Центр медико-психологічної реабілітації постраждалим в зоні АТО. З ліжкового фонду Клініки виділено 40 ліжок.
В Центрі проходять реабілітацію пацієнти з різних регіонів України: Херсонська, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Київська, Житомирська, Чернігівська та з інших областей.
Патологія, з якою пацієнти спрямовуються до Центру це -стани після гострої реакції на стрес з різноманітними синдромами: інсомнічним, астено-депресивним, тривожно-депресивним, тощо; посттравматичний стресовий розлад, проявами якого є часткова або повна соціальна дезадаптація, нестійкість психіки (розгубленість, негативізм, суїцидальні думки, нервові зриви, прояви жорстокості), втома, апатія, порушення сну, пам’яті, шлунково-кишкові, урологічні та сексуальні розлади, професійні та соціальні конфлікти; стани після закритих черепно-мозкових травм: струс головного мозку, акубаротравми, мінно-вибухові травми, тощо.
В Центрі надається високоспеціалізована медична допомога фахівцями вищої та першої категорії, докторами та кандидатами медичних наук за спеціальностями: неврологія, терапія, психотерапія, медична психологія, дерматологія, офтальмологія, отоларингологія, стоматологія, алергологія, пульмонологія, кардіологія. Широко долучається консультативна допомога інших установ системи НАМН.
Згідно з угодою про співпрацю, 20 провідних наукових співробітників Інституту психології імені Г.С. Костюка НАМН: психологи, психотерапевти, які мають досвід роботи з військовою травмою, на волонтерських засадах надають психологічну допомогу із застосуванням методів: КПТ-терапїя, ДПДТ, психодрама, символ драма, гештальттерапія, арт-терапія, бодінаміка, біосугестивна терапія тощо. Робота проходить індивідуально та групами.
В Центрі запроваджено застосування сучасного унікального обладнання за методикою «ТОМАТІS» (нейро-сенсорна стимуляція) для корекції тривожних, депресивних станів, розладів сну, підвищення пластичності роботи головного мозку тощо.
Вже понад рік Центр долучає до роботи з бійцями спеціалістів з канистерапїї (лікування за допомогою собак).
Співпраця з громадською організацією дає можливість тим, хто перебуває в Центрі відвідувати концерти, театри, різноманітні соціальні, спортивні заходи, майстеркласи арттерапії, прослуховувати лекції з профорієнтації, спілкуватися з побратимами, які проходили реабілітацію раніше.
За час існування Центру проліковано понад 700 осіб. Набутий досвід медико-психологічної реабілітації, комплексний підхід та потужна клінічна база забезпечує позитивні результати лікування та відновлення стану психічного здоров’я учасників АТО.
Допомога з психологічної реабілітації в Центрі також надається членам родин учасників АТО (батькам, дружинам), а також волонтерам.
Для того, щоб потрапити до Центру на реабілітаційний курс необхідно мати:
1. Посвідчення учасника бойових дій та військовий квиток
2. Направлення до Центру: дійсним військовослужбовцям - від керівництва або медичного відділу військового підрозділу; демобілізованим, членам родин, волонтерам - від лікаря за місцем проживання або реєстрації (це може бути будь-який лікар: дільничний терапевт, невропатолог, психіатр тощо) .
Місцезнаходження Клініки Державної установи «Інститут медицини праці НАМН»: м. Київ, вул. Саксаганського, 75. 
Контакти: 
- консультативно-поліклінічне відділення (044)2896530.
- координатор центру: Возніцина Ксенія, тел. 050-3258266

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: