Херсон °C

Медпрацівників навчатимуть основам психологічної допомоги військовослужбовцям

Новости » Здоровье
0

Антитерористична операція досі триває і з кожним роком все більше наших громадян проходять через неї. На жаль, не всі повертаються з бойових завдань живими та здоровими… А ті, хто повертаються додому, ще довго страждають від невидимих наслідків війни, таких як посттравматичний стресовий розлад, контузія, постконтузійний синдром тощо.

Несвоєчасно надана психологічна допомога може негативно позначитися на подальшому житті учасників АТО. У зв’язку з цим, психологічна допомога військовослужбовцям і, особливо, військовим, які повертаються із зони АТО, є обов’язковою.

Зважаючи на невелику кількість фахівців – військових психологів в області, Херсонська обласна рада ініціювала проведення для медпрацівників лекційно-семінарських занять з теми: «Контузія і постконтузійний синдром: фізичні і ментальні прояви. Діагностика і лікування».

Також у рамках курсу можна буде дізнатися про прояви та лікування медикоментозної алергії, анафілактичного шоку, бойової психічної травми та посттравматичного стресового розладу.

Лекційно-семінарські заняття проведуть – доктор медичних наук, професор, заступник начальника Української військо-медичної академії з клінічної роботи Всеволод Стеблюк та науковий співробітник інституту нейрохірургії Національної академії медичних наук, магістр психології Катерина Проноза-Стеблюк.

Орієнтовна дата проведення заходу – 1 березня 2018 року. Як повідомляється на офіційному сайті Херсонської обласної ради, інформацію про місце проведення повідомуть додатково.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: