Херсон °C

У дитсадках Каховського району знайшли безліч порушень санітарних норм

Новости » Здоровье
0
Каховським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області за графіком завершено проведення комісійних позапланових обстежень дитячих дошкільних закладів м. Каховки та Каховського району стосовно недопущення спалахів кишкових інфекцій серед дітей дошкільного віку в організованих колективах.
Протягом лютого та березня 2018 року фахівці Каховського районного управління взяли участь у 11 комісійних перевірках дитячих дошкільних закладів Каховського району, під час яких обстежено 27 дитячих дошкільних закладів та один дитячий будинок «Радість» у м. Каховці.
Як інформує сайт обласної Держпродспоживслужби, без зауважень фахівців Каховського районного управління не залишився жоден заклад. Системні недоліки та порушення законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя стосувалися недостатнього матеріально-технічного забезпезпечення. Потребують поточного ремонту приміщення харчоблоків, пралень та підсобних приміщень. Потребують ревізії та ремонту каналізаційної системи три дитячі садки; в деяких закладах постільна білизна та рушники зношені, потребують заміни.
Перспективні двотижневі меню не дотримуються майже у всіх закладах. Тому, керівникам закладів рекомендовано розробити нові та надати на погодження до Каховського районного управління Головного управління Держпродслужби в Херсонській області.
Також, за результатами перевірок встановлено, що у 6 дошкільних закладах відсутні медичні працівники, що призводить до недостатнього контролю за організацією харчування дітей.
В окремих дитячих садках, де посади медсестри укомплектовані, відмічається недостатній контроль за харчуванням – облікова документація (зокрема журнали бракеражу сирої продукції) ведуться з порушенням (не можливо відстежити якість та дату отримання харчового продукту); інструкції для миття посуду відсутні; не дотримуються терміни проходження періодичних медичних оглядів, тощо.
Встановленні чинники разом, на жаль, можуть призвести до виникнення масових спалахів кишкових інфекцій серед дітей в організованих колективах.
Всі встановлені недоліки були доведені до відома засновників та керівників закладів. За результатами перевірок Каховським районним управлінням підготовлено та направлено 18 листів керівникам відділів освіти Каховської міської ради, Каховської районної державної адміністрації, сільським головам та головам об’єднаних громад з вимогою усунути виявлені недоліки і порушення державного санітарного законодавства та вжити заходів дисциплінарного впливу до відповідальних осіб.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: